Vakmanschap en vriendschap op de werkvloer: in gesprek met Alex

Bij Van der Ende Valve Services zijn we trots op onze medewerkers, die vaak jarenlang bij ons blijven en bijdragen aan ons succes als het langst bestaande revisiebedrijf van Nederland. Dit jaar vieren we meerdere bijzondere jubilea, waaronder die van Klaas, Willem, Alex, Erik en Kitty – respectievelijk 20, 20, 15, 12.5 en 12.5 jaar in dienst. We spraken met Alex, die afgelopen zomer zijn 15-jarig jubileum vierde, over zijn werk en zijn ervaringen binnen ons team.

Van demontage naar allround vakman

Alex kwam bij Van der Ende Valve Services via een oude bekende. "Ik hoorde via-via goede verhalen over het bedrijf, dus ben ik begonnen op de demontageafdeling," vertelt hij. Hier leerde hij kleppen uit elkaar halen. Alex: “Als je niet weet hoe iets uit elkaar zit, kun je het ook niet monteren. Zo simpel is het.” Na zeven jaar demontage stapte hij over naar de montage. Inmiddels werkt hij zowel in de werkplaats als op locatie bij klanten, onder meer in de Rotterdamse haven. "Bij ons heb je echt een betekenisvolle baan. Wij zorgen er indirect voor dat fabrieken blijven draaien. Zonder goed werkende kleppen kan er bijvoorbeeld geen bier worden gebrouwen of tandpasta worden geproduceerd," vertelt Alex met een glimlach.

De kracht van teamwork

"De sfeer is helemaal super. We gaan als vrienden met elkaar om, helpen elkaar waar nodig en maken vooral veel lol," vertelt Alex. "We betalen bijvoorbeeld een patatje voor elkaar op de klus. Ik heb veel bedrijven en collega’s gezien in mijn leven, maar hier is het echt top."

Het feit dat er niet in het weekend gewerkt wordt, draagt ook bij aan de balans tussen werk en privé. "Ik vind het heerlijk dat we op vrijdagmiddag alles afsluiten en dan samen met een borrel het weekend in kunnen gaan."

Een scala aan kansen in de pijplijn

"Het maakt echt niet uit of je speciaal onderwijs hebt gevolgd of een hbo-diploma hebt. Als je technisch inzicht hebt en graag met je handen werkt, ben je meer dan welkom bij ons. Wees vooral niet bang om fouten te maken. Je collega’s staan altijd klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden,” deelt Alex als bemoedigende boodschap voor nieuwkomers in de procesindustrie.

Bij Van der Ende Valve Services is er ruimte voor groei en ontwikkeling, ongeacht je achtergrond. Alex is het levende bewijs dat je, met de juiste instelling, kunt uitgroeien tot een allround vakman. "Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe dingen te leren en om anderen te helpen in hun ontwikkeling. Bij Van der Ende Valve Services krijg ik die kans."

Werken voor de échte grote namen van deze wereld? 

Bij Van der Ende Valve Services geloven we in de kracht van teamwork, ontwikkeling en vakmanschap. Werken voor de échte grote namen van deze wereld? Check alle openstaande vacatures op onze website en kom gerust 'effe kleppen' onder het genot van een bakje koffie.